Tilastollinen yliedustus ja muukalaisviha.

Somessa on viime aikoina tullut vastaan sellaisia julkilausumia, joita edes välttävällä omallatunnolla varustettu kansalainen ei olisi vielä muutama vuosikymmen sitte kehdannut julkisesti kannattaa, saatika itse lausua.

Näiden vihapuheiden taustalla on pakolaisten yliedustus seksuaalirikoksissa, tilastollinen yliedustus varmasti on olemassa, mutta se ei oikeuta rasismiin. Jos ihmisiä kohdeltaisiin tilastojen mukaan, vainojen ja syrjinnän kohteeksi tulisi asettaa myös pedofilian uhrit (ovat myös yliedustettuina seksuaalirikosten tekijöinä), keski-ikäiset alkoholisoituneet miehet (yliedustettuina tapoissa), kaljut miehet (yliedustettuina rasistisissa rikoksissa), uskonnolliset ihmiset (vankiloissa teisteillä on vahva yliedustus), sotaveteraanit (aiemmin yliedustus väkivaltarikoksissa), suomalaiset siirtolaiset (yliedustus ruotsin väkivaltarikoksissa), romanit (yliedustus varkauksissa), köyhät (yliedustus lähes kaikissa rikoksissa), lestadiolaiset ja katolilaiset (yliedustus pedofilian salailussa), perussuomalaiset kansanedustajat? (yliedustus tuomion saaneissa kansalaisissa). Listaa voisi jatkaa loputtomasti.

Kyllä, tietyistä maista tulevilla pakolaisilla on yliedustus seksuaalirikoksissa Suomessa. Kyllä, asiasta saa olla huolissaan ja ei ole väärin asiasta puhua.

Ei, yliedustus rikostilastoissa ei oikeuta rasismiin, saatika vainoamiseen. Viattomien jo valmiiksi traumatisoituneiden ihmisten sulkeminen muun yhteiskunnan ulkopuolelle ainoastaan pahentaa tilannetta.

 

kuoppari
Piraattipuolue Jyväskylä

Vuonna -76 syntynyt arvoliberaali "wannabe" muusikko, Yhteisöpedagogi ja marginaalisuomalainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu