kuoppari -absoluuttisessa hyvässä itää pahan siemen.

Venäjän, EU:n, vai yhteinen aika?

Monet kannattavat pysyvää kesäaikaa, perustellen sitä valoisammilla illoilla. Keinotekoinen kesäaika tosiaan toisi valoisammat illat, mutta samalla myös pimeämmät aamut. Venäjällä pysyvää kesäaikaa kokeiltiin, mutta siitä jouduttiin luopumaan, koska kansa koki aamut liian pimeiksi.  Aikavyöhykettä ei mielestäni tulisi valon määrän perusteella valita, koska valon määrä on vakio, siirrellään kelloja sitte mihin suuntaan tahansa. Suosittelen niille jotka kaipaavat valoisampia iltoja ja aikaisempaa herätystä sellaista työtä jossa on aikainen, tai liukuva työaika.

 

Tärkeimmäksi perusteeksi tulevalle aikavyöhykkeelle nostaisin muiden maiden valinnat. En jaksa uskoa että Balttian maat tulevat siirtymään kesäaikaan, koska “Moskovan” UTC+3 aikaan siirtyminen on poliittisesti epäuskottavaa. Keski-euroopan maat ja Ruotsi saattavat hyvinkin jäädä kesäaikaan. Jos kävisi niin että eurooppa jää kesäaikaan UTC+2, niin Suomi käytännössä valitsisi kuulumisesta Venäjän UTC+3 (kesäaika) ja Euroopan UTC+2 (talviaika) väliltä, geopoliittisista syistä valitsisin euroopan, eli talviajan.

Kesäaika tuntuisi erityisen vieraalta jos balttian maat valitsee oletetusti talviajan ja Ruotsi tekisi saman, tällöin Suomi olisi tunnin edellä Viroa ja kaksi tuntia Ruotsia.

 

Mielestäni paras vaihtoehto voisi olla että koko globalisoituva maapallo siirtyisi yhteiseen UTC+0 aikaan, jolloin kelloja ei tarvitsisi siirrellä edes matkustaessa.  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Mielestäni paras vaihtoehto voisi olla että koko globalisoituva maapallo siirtyisi yhteiseen UTC+0 aikaan, jolloin kelloja ei tarvitsisi siirrellä edes matkustaessa."

Jos näin tehtäisiin, niin kiinalaisten pitäisi opetella nukkumaan valossa ja puuhastelemaan pimeässä. Tai miten amerikkaliset lapset uskoisivat, jos äiti käskisi nukkumaan jo neljältä ? Siis, tarkoitan, että tottumusten vaihtaminen on vaikeampaa kuin kellojen siirtäminen. Jos näin ei olisi niin, olisimme jo aikoja sittn siirtyneet kelloissa kymmenjärjestelmään.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Ei Kiinalaiset tietenkään päivällä nukkuisi. Kiina on +7 aikavyöhykkeellä, jos kiinalainen menee nukkumaan vaikka 22:00 (10pm) nykysellä systeemillä, niin yhteisellä UTC+0 ajalla hän menee nukkumaan 15:00 (3pm).

edit. mutta joo toki tiedostan että hemmetin hankala tollaista muutosta olisi globaalisti ajaa. Jenkeihin ei ole viela saatu edes metrijärjestelmää.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos aurinko nousee Suomessa keskitalvella klo 10. 30, kuten pysyvällä kesäajalle tapahtuisi,
on parasta, että koululaisten pitkä loma siirretään kesästä keskitalveen.
Koska oppilaat joka tapauksessa nukkuvat ruokatuntiin asti .
On parempi, että he nukkuvat sängyissään kuin pulpeteissaan.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Olettaisin että UTC+0 ajattelu kasvaa jatkuvasti ilman mitään juridisia muutoksia. Jos esimerkiksi haluat sopia kokouksen kansaenväisten yrityskumppaneiden tai vaikkapa FIFA 2018 (peli) joukkueesi kanssa on kokoukset helpompi jo nyt sopia +0 aikatauluilla, kun laskea kaikille erikseen että mitä kyseinen aikataulu tarkoittaa heidän vyöhykkeellään.

Ennustan että UTC+0 tai muu kansaenvälinen aika tulee globaalissa maailmassa ajamaan itsenä kansallisia kellonaikoja tärkeämmäksi pitkässä juoksussa, ilman mitään poliittisia päätöksiäkään.

Toimituksen poiminnat