kuoppari -absoluuttisessa hyvässä itää pahan siemen.

Eläköön epäpyhä nauru!

Valtiot, uskonnot, puolueet, järjestöt, jengit, kaikki ihmisten muodostamia ryhmiä, joille on ominaista muodostaa omia “pyhiä” arvoja. Näiden yhteisöjen arvot pyrkivät määrittämään yksittäisten ihmisten oikeudet ja velvollisuudet, ei pelkästään yhteisön sisällä, vaan usein myös sen ulkopuolella. Pahimmillaan arvot ovat niin fundamentaalisia, että ne menevät ihmishengen yläpuolelle.

En kehoita ketään pilkkaamaan tiettyä uskontoa, valtiota tai vaikka paikkakunnalla toimivaa moottoripyöräjengiä, koska se on usein puhtaasti huonoa käytöstä. Mutta kenenkään ei pitäisi jättää pilkkaa tekemättä pelon, tai tekoa seuraavien sanktioiden vuoksi. Mitä peloittavempi ja vaarallisempi kyseinen pyhä arvo on, sitä tarpeellisempaa sitä on pilkata.

Kaikkia ihmisille pyhiä arvoja tulisi pilkata. Itsesensuuri pelon vuoksi kaventaa sanan- ja  ilmaisunvapautta ja pahimmillaan johtaa totalitääriseen yhteiskuntaa.

 

On häpeällistä että Suomessa on voimassa edelleen jumalanpilkan kieltävä laki, se että Suomessa kristillisestä teokratiasta on kehittynyt suhteellisen vapaa ja sekulaari yhteiskunta on vaatinut runsaasti jumalanpilkkaa ja pyhien arvojen häpäisyä. On häpeällistä että valtio, joka on toiminut läheisessä yhteistyössä natsi-saksan kaltaisen hirmuhallinno kanssa ja taistellut toista samankaltaista totalitääristä valtiota vastaan, ylläpitää edelleen voimassa lakia, joka kieltää valtion lipun häpäisyn.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olen aina ihmetellyt, eikö jumalanpilkasta tuomitseva tuomioistuin syyllisty itse Raamatun Jumalan pilkkaamiseen? Hänhän on käsittääkseni nimenomaisesti varannut oikeuden tuomita itselleen ja pojalleen.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Jos on olemassa jotain aidosti pyhää, sitä ei tietenkään ole mahdollista loukata. Pyhinä pidettyjen asioiden pilkkaamisen aiheuttamat reaktiot paljastavat hyvin usein keisarin vaatteettomuuden, joten tällaisella pilkalla on erittäin tärkeä yhteiskunnallinen funktio.

Jumalanpilkkaa pidän hienoimpana, arvokkaimpana ja kiitettävimpänä toimintana, johon sananvapautta voidaan käyttää. Sille altistuminen oli tärkeimpiä asioita, jotka auttoivat minua vapautumaan haitallisen kultin otteesta. Jos loukkaantuja saa kiinni siitä, mikä häntä jumalanpilkassa pohjimmiltaan loukkaa, hän joutuu kohtaamaan uskonsa älyttömyyden.

EDIT: Lisätty puuttunut sana "pilkkaamisen".

Toimituksen poiminnat