kuoppari -absoluuttisessa hyvässä itää pahan siemen.

Vapaan Suomen puolesta

  • Vapaan Suomen puolesta

Sotiin ja valtion propagandaan liitetään lähes poikkeuksetta arvo “vapaus”, valloittaja määrittää itsensä poikkeuksetta jonkinlaiseksi vapautus-armeijaksi, valtion armeija puolustaa meidän “vapautta”. Sotilaat taistelevat “vapauden” puolesta. Mutta mitä on tämä “vapaus”?

 

Ihmisten muodostamat yhteisöt ja eritoten valtiot ovat kautta aikojen pyrkineet rajoittamaan kansalaistensa oikeuksia. Nationalistisessa, tai oikeastaan narsistisessa huumassaan valtiot pitävät itseään enemmän vapaana kuin muita valtioita, tämä johtunee siitä että valtaapitävät ova sokeita niille oikeuksille jotka eivät koske heitä itseään. Suomen sotien veteraaneja muistellaan ja kunnioitetaan Suomen kansan vapauden puolustajina, vaikka silloinen Suomi oli kaukana vapaasta maasta. Todennäköisesti Isisin sotilaatkin pitävät itseään vapauttajina, koska mahdollistavat “jumalallista vapautta”.

 

Mielestäni on neljä sellaista indikaattoria jotka mittaavat tällä hetkellä hyvin länsimaalaisen yhteisön/valtion absoluuttista vapautta, nämä ovat suhtautuminen uskontoon, päihteisiin,  seksuaalisuuten ja maanpuolustukseen. Mittareita on varmasti paljon muitakin, mutta nämä neljä ovat sellaisia joiden kanssa Suomella ja itseään vapaana pitävillä länsimailla on ollut haasteita.

 

Vaikka kehittyminen tuntuu liberaalisti ajattelevan kannalta tuskaisen hitaalta on Suomi edennyt vapauden suhteen huomattavasti suhteellisen lyhyessä ajassa. Noin sata vuotta sitte Suomi oli vielä maa jossa ainoa “vapaa” tapa elää oli olla nationalistinen, kristitty, alkoholisti hetero, eli leikkisästi sanottuna sahuri ...tai persu.

 

Mielestäni suurimmat esteet kohta vapaata valtiota meillä on vielä:

 

-Valtion kirkko. Uskonnolla on aina ollut valtavan iso rooli vapauteen tai oikeammin sen puutteeseen. Suomessa kirkon aseman heikentyminen on ollut suorassa korrelaatiossa yksilön vapauksien kasvun kanssa. Vaikka Suomi on jo uskonnon suhteen suhteellisen vapaa maa, ei ole perusteltua että valtio on kytköksissä yhteen uskontoon, tai että yrittäjät maksavat “suojelurahaa” yhteisöveron muodossa “valtion uskonnolle”. Kirkon ja valtion kytkös tulisi purkaa täysin ja lopullisesti.

 

-Päihteet. Tässä Suomella ja monella muulla maalla on paljon tekemistä. Alkoholi on ollut Suomalaisille pyhä lehmä ja suurin osa sitä käyttää ja osaa myös arvostaa tätä oikeutta. Muiden päihteiden kuin alkoholin käyttäjiä on rangaistu ja syrjäytetty yhteiskunnasta. Ihmisen oikeutta omaan kehoon ja psyykkeeseen ei tältä osin kunnioiteta. Ongelma on koskenut koko läntistä maailmaa, mutta onneksi isot muutoksen aallot ovat liikkeellä ja tulevat ennemmin tai myöhemmin vapauttamaan myös Suomen.  

 

-Seksuaalisuus. Kehitys on ollut viime aikoina myönteistä ja suurimmat voitot vapauden puolesta on tällä osa-alueella jo voitettu ja voitanee sanoa että seksuaalisen vapauden suhteen Suomi on jo melko vapaa maa, mutta vielä kehittymisen varaa varmasti on. Setan työn kannalta homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin purkaminen -70 luvulla on yksi suurimmista vapauden puolesta saavutetuista voitoista. Monet vapauteen liittyvistä muista oikeuksista (esim. taloudellinen vapaus)  on sidoksissa seksuaalisuuteen ja sukupuolirooleihin, joten seksuaalisuus ja vapaus tulee tulevaisuudessakin kulkemaan vahvasti rinta rinnan.

  

-Maanpuolustus. Suomen pahin kompastuskivi, mitä tulee vapauteen. Oiskohan Suomi viimeinen “vapaa” länsimaa jossa on vielä yleinen asevelvollisuus? Onko uskottavaa puolustaa vapautta “orja” armeijalla? Paitsi että “yleinen” asevelvollisuus (mikä ei kuitenkaan koske naisia, jehovan todistajia tai ahvenanmaalaisia) on vastoin kaikkia vapauden periaatteita se rikkoo myös kansalaisten yhdenvertaisuutta ja sukupuolten välistä tasa-arvoa vastaan.


 

Kaikissa näissä neljässä asiassa Suomi on mennyt viime aikoina ainakin keskusteluissa ja yleisessä asennoitumisessa hurjasti eteenpäin. Näin liberaalin “radikaalin” kannalta joka on odottanut “vapaan” Suomen syntyä vuosikymmenien ajan, on mahtavaa elää tätä aikakautta. Paljon hyvää tapahtuu ja yksilön vapauksia voi jo puolustaa tulematta itse leimatuksi, syrjityksi tai vangituksi.

 

Mainittakoon vielä että kirjoittaja on itse viikonloppu- alkoholisoitunut, rippikoulun käynyt, hetero viestimies, mutta ei persu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miten siitä maatamme sitten puolustaa ja kuka, jos ei ole yleistä asevelvollisuutta?

Käyttäjän roopeluhtala kuva
Roope Luhtala

Vastaavanlaista kysymystä pohdittiin Yhdysvalloissa ennen orjuudesta luopumista. Monet olivat huolissaan, että kuka puuvillan sitten keräisi pelloilta, jos orjia ei enää olisi.

Osoitteesta: https://ctlsites.uga.edu/hist2111-wolf2015/2015/11...

"People who were pro-slavery believed that killing the slavery system would also kill the South’s cotton reliant economy. In other words, the cotton economy would undoubtedly collapse and destroy the South if all slaves were freed."

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eli kukaan ei Suomea puolustaisi, varsinkaan, kun emme ole NATO:ssa.

Toimituksen poiminnat