Laura Huhtasaari, fundamentalisti vs fundamentalismi.

Meillä on kristitty presidenttiehdokas joka on huolissaan “islamisaatiosta”, eli länsimaalaisten arvojen korvaantumisesta islamilaisilla. Olen valmis jakamaan huolen länsimaisia arvoja vastustavan uskonnollisen fundamentalismin mahdolliseen lisääntymiseen. Tämä saattaisi tarkoittaa uskonnon merkityksen lisääntymistä poliittisissa päätöksissä koskien sukupuolten tasa-arvoa, elämänkatsomusten yhdenvertaisuutta, yksilön vapauksien, taiteen ja sananvapauden rajoittamista, vähemmistön oikeuksien polkemista, tieteellisen maailmankuvan ja sitä kautta koulutuksen tason heikentymistä.

Kuulostaako tutulta?

Uskonnottomana en näe mitään eroa kristillisellä, tai veljesuskonto islamin fundamentalismilla. Minulle on yhdentekevää se yritetäänkö evoluution opettamista tai muuta tiedettä/koulutusta torpata raamattuun vai koraaniin vedoten, tai harrastetaanko päiväkodissa ohjattua taikauskoa kädet ristissä, vai nenä lattiassa. Elämänkatsomusten yhdenvertaisuuden kannalta ei ole väliä nostetaanko islam, vai kristinusko muiden yläpuolelle. Vähemmistöjen “päähän potkiminen” on ihan yhtä ikävää tehdään sitä Jeesuksen tai Muhammedin nimissä. Pahimmillaan on yhdentekevää onko kadulla liikkuva lynkkausporukka pukeutunut valkoisiin hiippahuppuihin, vai mustaan kommandopipoon.  

Tosiasiassa Laura itse edustaa sitä samaa uhkaa, jota vastaan hän haluaa taistella. Lauraa paremmin Suomea ja länsimaalaisuutta edustamaan sopisi vaikka joku maallistunut muslimi. Todennäköisesti Laura tulee kuitenkin saamaan hyvin ääniä, koska erottuu muista ehdokkaista ja herättää tunteita. Sukupuoli voisi olla Lauran konservatiiviselle äänestäjäkunnalle ongelma, mutta uskoakseni se este on pitkälti tasoittunut Halosen ansiosta. Rasistien ja fundamentalistien lisäksi Suomessa on myös niitä jotka ovat valmiita “näyttämään keskisormea systeemille” ja Huhtasaari on heille paras vaihtoehto.  

kuoppari
Piraattipuolue Jyväskylä

Vuonna -76 syntynyt arvoliberaali "wannabe" muusikko, Yhteisöpedagogi ja marginaalisuomalainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu