kuoppari -absoluuttisessa hyvässä itää pahan siemen.

Laura Huhtasaari, fundamentalisti vs fundamentalismi.

Meillä on kristitty presidenttiehdokas joka on huolissaan “islamisaatiosta”, eli länsimaalaisten arvojen korvaantumisesta islamilaisilla. Olen valmis jakamaan huolen länsimaisia arvoja vastustavan uskonnollisen fundamentalismin mahdolliseen lisääntymiseen. Tämä saattaisi tarkoittaa uskonnon merkityksen lisääntymistä poliittisissa päätöksissä koskien sukupuolten tasa-arvoa, elämänkatsomusten yhdenvertaisuutta, yksilön vapauksien, taiteen ja sananvapauden rajoittamista, vähemmistön oikeuksien polkemista, tieteellisen maailmankuvan ja sitä kautta koulutuksen tason heikentymistä.

Kuulostaako tutulta?

Uskonnottomana en näe mitään eroa kristillisellä, tai veljesuskonto islamin fundamentalismilla. Minulle on yhdentekevää se yritetäänkö evoluution opettamista tai muuta tiedettä/koulutusta torpata raamattuun vai koraaniin vedoten, tai harrastetaanko päiväkodissa ohjattua taikauskoa kädet ristissä, vai nenä lattiassa. Elämänkatsomusten yhdenvertaisuuden kannalta ei ole väliä nostetaanko islam, vai kristinusko muiden yläpuolelle. Vähemmistöjen “päähän potkiminen” on ihan yhtä ikävää tehdään sitä Jeesuksen tai Muhammedin nimissä. Pahimmillaan on yhdentekevää onko kadulla liikkuva lynkkausporukka pukeutunut valkoisiin hiippahuppuihin, vai mustaan kommandopipoon.  

Tosiasiassa Laura itse edustaa sitä samaa uhkaa, jota vastaan hän haluaa taistella. Lauraa paremmin Suomea ja länsimaalaisuutta edustamaan sopisi vaikka joku maallistunut muslimi. Todennäköisesti Laura tulee kuitenkin saamaan hyvin ääniä, koska erottuu muista ehdokkaista ja herättää tunteita. Sukupuoli voisi olla Lauran konservatiiviselle äänestäjäkunnalle ongelma, mutta uskoakseni se este on pitkälti tasoittunut Halosen ansiosta. Rasistien ja fundamentalistien lisäksi Suomessa on myös niitä jotka ovat valmiita “näyttämään keskisormea systeemille” ja Huhtasaari on heille paras vaihtoehto.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Onkin syytä olla huolissaan radikaalista islamisaatiosta, mutta ei sen enempää huolissaan kuin sellaisista ihmisistä, jotka sanovat olevansa uskonnottomia, maailmassa jossa jokainen uskoo johonkin, jotkut jopa omaan itseensä.

On hyvä, että olet valmis jakamaan huolen islamin lisääntyvästä vaikutusvallasta ns. länsimaissa. Radikaali islam on vaaraksi, ei vain islamin uskoisille vaan kaikille.

Ei kuulosta tutulta, mutta kuulostaa siltä, että sinun junasi meni jo ja jäit asemalle. Eli jankkaat jo menneen talven lumia. Yksilön vapaus tullaan menettämään juuri sinun kaltaistesi ”uskovaisten” vuoksi, sillä ns. mielikuva vapaudesta, merkitsee valtavaa kontrollin lisääntymistä ja edessä häämöttää ainoastaan orjuus.

Et vaikuta kirjoituksesi perusteella olevan uskonnoton. Eikä asiat näytä myöskään olevan yhdentekeviä sinulle; sillä haluat kaluta jo tuhat kertaa kaluttua luuta, ymmärtämättä, että se on jo puhtaaksi kaluttu. Sieltä ei löydy voimaa mihinkään muutokseen.

Tiede on rahanuskonnon vuoksi menettänyt jo aikoja sitten totuusarvonsa saralla kuin saralla. Jos tiede ei kumarra mammonaa, ei sillä ole myöskään olemisen oikeutta, eikä paikkaa missä sitä voisi jakaa. Tässä suhteessa olemme menossa kivikauteen ja paljon syvemmälle. Esimerkkejä löytyy pilvin pimein mm. lääketieteestä jne. Jäljet johtavat sylttytehtaalle, joka pyyhkii puotaan, sillä mitä koulussa opetetaan, kunhan se palvelee sijoittajia ja rahaa.

Nykyinen narsistinen sosiaaliluonne kaihtaa sitoutumista mutta haluaa tulla rakastetuksi omana itsenään mutta ikävää, että oman itsen tunnustamista ei voi ostaa ja juuri siksi kaikki rahan ja tieteen lupaukset onkin lähtökohdiltaan pettäviä vaikka ne kyllä houkuttelevat sellaisia jotka eivät osaa ajatella nokkaansa pidemmälle.

Ylivoimaisesti enemmän kuin mitään muuta, me olemme sekulaareja rahauskovaisia ja tämä uskonto, jos joku vaatii uhrinsa … se vaatii niitä miljoonittain ja juuri tästä tässä kaikessa on kyse. Ei tänne huvin- ja urheilun vuoksi tulee kymmeniätuhansia maahanmuuttajia, joiden osaamiset ja taidot ovat ihan omalla tasollaan; mikä ei tietenkään vähennä heidän ihmisarvoaan. Yhteiskunnat ovat vaan niin kovin eri tasolla, enkä edes sano kumpi tai mikä on paremmalla tasolla kokonaisuutta ajatellen.

Mitä tulee taikauskoon, niin siltä ei voi välttyä; sitä on netti, lehdet, TV ja yleensä media tupaten täynnä ja sitä on ihmisten mieletkin täynnä, niin, että mitään totuutta ei voi, eikä kykene enää erottamaan valheesta.

Ainoa vähemmistö, jota tulet näkemään potkittavan päähän ovat uskossa olevat, joilla ei ole mitään tekemistä kuvailemisiesi uskontojen tai uskonnollisuuden kannalta. Ne ovat kuin yö ja päivä.

Laura Huhtasaari on erittäin älykäs, hän kykenee näkemään ohi mielikuvien, hän kykenee näkemään todella syvälle ja tavoittamaan totuutta niin paljon kuin se ylipäänsä on mahdollista. Onko hän liian älykäs ?
En usko, sillä uskon, että moni suomalainen herää Ruususen unestaan ja tullee äänestämään häntä, jotta Suomi ja suomalaiset säästyisivät Eurooppaa ja maailmaa uhkaavalta katastrofilta.

Parempi olla näyttämättä mitään sormea mihinkään suuntaan , sitä peliä näkee niin teikäläisiltä kuin monilta muiltakin ihan riittävästi.

Atti Ylänen

"Tosiasiassa Laura itse edustaa sitä samaa uhkaa, jota vastaan hän haluaa taistella. Lauraa paremmin Suomea ja länsimaalaisuutta edustamaan sopisi vaikka joku maallistunut muslimi."

Olit unohtanut perustella tuon lainauksen ensimmäisen osion eli "Tosiasiassa Laura itse edustaa sitä samaa uhkaa, jota vastaan hän haluaa taistella."

Jälkimmäinen lausunto ok, mutta olisi parempi näin.

Lauraa paremmin islamia vastustamaan sopisi vaikka joku maallistunut muslimi.
Nimittäin, kun Laura tai joku muu suomalainen rohkenee vastustaa islamia, se halutaan useimmiten väärinymmärtää vihapuheeksi.

Toimituksen poiminnat