kuoppari -absoluuttisessa hyvässä itää pahan siemen.

Ihmiskunnan viholliset

Turkin itsevaltainen presidentti on ihmisoikeuksien ja sananvapauden rajoittamisen lisäksi poistamassa evoluutioteorian opettamisen lukioista ja vastaavasti lisäämässä uskonnon opetusta.

Vaikea uskoa että vielä muutama vuosi sitte puhuttiin vakavasti maan mahdollisesta liittymisestä euroopan unioniin, niin nopeasti on maa vajoamassa sekulaarista demokratiasta kohti teokraattista diktatuuria. On surullista ja turhauttavaa ymmärtää että tieteen ohittavan fundamentalismin ja tältä osin pimeän keskiajan paluun uhka on todellisuutta vielä 2017.  

    Kun seuraa Suomalaista mediaa ni huomaa että tieteen “kepittäminen” näyttäisi yhdistävän ääripään muslimeja ja kristittyjä, eroa on lähinnä siinä että mitä uskonnollista kirjaa tieteen tilalle tarjotaan.

En tiedä miten islamilaisissa maissa, mutta Suomessa samoissa piireissä joissa evoluutio ja sitä kautta biologia kielletään, ei myöskään uskota kuin noin 6000-10000 vanhaan maapalloon (ei sentään enää litteään?) ja sitä myötä ummistetaan silmät monelle muulle tieteen alalle. Näitä ihmisiä yhdistää lähes poikkeuksetta uskonto, oma uskontoon perustuva maailmankuva on niin tärkeä että se ohittaa jopa tieteen. Samankaltaisille uskonnollisille ihmisille oli aikanaan maakeskinen maailmankuvan raamattuun vedoten niin tärkeä, että sen puolesta oltiin valmiita kiduttamaan ja jopa tappamaan ihmisiä. Onneksi me emme täälä Suomessa kuitenkaan elä keskiaikaisessa teokratiassa, joten tieteen tekeminen ja evoltuution opiskelu ei sentää ole hengenvaarallista  

    Omassa kaveri/tuttava piirissä on myös jonkin verran näitä ihmisiä joilla uskonto menee tieteen edelle. Kyseiset ihmiset vaikuttaa muuten ihan normaalilta ja järkeviltä, jostain syystä uskonnolla on kuitenkin niin voimakas ote, että se sumentaa totaalisesti arvostelukyvyn asioissa jotka koetaan uhaksi omalle uskonnolle. Näitä ihmisiä täytyy on paljon, koska ei kai meillä muuten olisi eduskunnassa asti evoluution kieltäviä ihmisiä ja muita uskonnollisia fanaatikkoja?

    Suomessa tuskin on kuitenkaan välitöntä vaaraa sille että joku uskonnollinen ryhmittymä pääsisi merkittävästi rajoittamaan tiedettä. Kristittyjä tai muslimeja ei tule syöttää leijonille, mutta tulee pitää huoli demokratiasta ja sananvapaudesta. Koulutus ja avoin ýhteiskunta on parasta lääkettä “hihhulismia” vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän abdurrahmanfaig kuva
Abdurrahman Faig

Turkki on oiva esimerkki ihmisen perimmäisestä luonteesta. Ei ihminen suostu koskaan myöntämään olevansa Väärässä, vaikka totuutta oikein järkevästi tyrkyttäisi. Demokratia tapahtuu puhumalla, ei väkivalloin. Ja puhuessa täytyy käyttää totuudenmukaista tietoa.

Toimituksen poiminnat